Årtiets bedste superheltefilm!

Af: - 7. jan, 2020

Vi har sagt farvel til 2019, som i sig selv bød på en masse fede superheltefilm, men vi har også sagt farvel til et helt årti fyldt med en masse op og nedture inden for genren. Her giver vi vores bud på den bedste superheltefilm år for år og DEN bedste det sidste årti. Det er med garanti en liste, der deler vandene, for film er jo et spørgsmål om smag. Læs med og se hvor mange du er enig i!

 

2010: Kick-Ass

Starten på årtiet bød ligeledes (næsten) på starten af Marvel Cinematic Universe med Iron Man 2. Den levede dog ikke helt op til etteren, og anses af mange for at være en af MCUs svageste film. Til gengæld var 2010 året, hvor mange stødte på fænomenet Kick-Ass for første gang. Filmen tog os med storm, og tryllebandt os med dens bandeord, blod og ikke mindst den dejligt politisk ukorrekte Hit-Girl.

2011: X-Men First Class

Efter mildest talt mindre gode X-Men film i form af Last Stand og X-Men Origins: Wolverine, havde mange givet op på Marvels mutanter, men ingen havde nok forestillet sig et så gedigent comeback, som First Class var. Den bød på nye skuespillere i de kendte roller, idet den foregår inden de allerede kendte X-film. Den foregår i det samme univers, hvilket giver Hugh Jackman plads til en genial cameo som Wolverine! Det var også året, hvor de første Thor og Captain America film havde premiere, og selvom de begge er hæderlige film, løber mutanterne med sejren.

2012: The Avengers

2012 gav os afslutningen på Christopher Nolans Batman trilogi i form af The Dark Knight Rises og de moderne kult-klassikere Dredd og Chronicle, der alle er ganske hæderlige film. Det kommer dog nok ikke som en overraskelse, at kulminationen på fase 1 af Marvels Cinematic Universe, The Avengers, løber med sejren. Aldrig før i filmhistorien har der været et univers forbundet af enkeltstående film, der mødes i én stor eventfilm til sidst. Publikum var tilfredse, og det ses stadig, da den på nuværende tidspunkt er den 8. mest indtjenende film nogensinde – og med rette!

2013: The Wolverine

Efter kæmpe blockbusteren The Avengers i 2012 gik det lidt ned ad bakke i 2013, da dette var året, hvor Man of Steel, Iron Man 3, Thor: The Dark World og Kick-Ass 2 havde premiere. Alle film er lidt udskældte, og det samme gælder egentlig for årets vinder, The Wolverine. Den løber dog med sejren, da den byder på mange fede elementer, der dog kammer lidt over i slutningen.

 2014: Captain America: The Winter Soldier

Selvom Guardians of the Galaxy, Big Hero 6 og X-Men Days of Future Past alle var særdeles gode film, var der kun én film, der reelt havde en chance i 2014 – Captain America: The Winter Soldier! Historien er genial, og skurken et spøgelse fra Caps fortid. Vi får stadig kuldegysninger, når vi hører Winter Soldiers temamusik!

2015: Ant-Man

I 2015 var der ligesom i 2013 en lille tørke, hvad angår gode superheltefilm. For eksempel fik vi den nyeste version af Fantastic Four, der vel sagtens kunne betegnes som årtiets dårligste superheltefilm, hvis ikke den dårligste film overhovedet i dette årti. Der var dog en enkelt film, der fik os til at trække på smilebåndet, imens den viste noget nyskabende action, nemlig Ant-Man. Hvem havde troet at det komiske geni, Paul Rudd ville kunne begå sig som actionhelt?

2016: Deadpool

2016 var året, hvor en drengedrøm om at se Batman mod Superman på det store lærred endelig blev til virkelighed. Samtidig havde Teenage Mutant Ninja Turtles 2 også premiere. En yngre version af mig ville have besvimet af begejstring over det potentiale, men desværre blev den gamle, sure version slemt skuffet! Heldigvis var der solide Marvel film i biografen i form af Doctor Strange og Captain America: Civil War, der vel nærmere var en Avengers 2.5.

Der var dog én film, der overraskede ved at tage tykt pis på dens egen genre, samtidig med at være en virkeligt solid film i selv samme genre. Deadpool bander, dræber og joker sig ind som 2016s bedste superheltefilm!

2017: Logan

Spider-Man er tilbage, hvor han hører hjemme nemlig i Marvels favn, og det er med den vellykkede Homecoming. Thor får også en gedigen oprejsning i Ragnarok men Wolverines sidste eskapader sammen med Xavier og X-23 i Logan tager en meget velfortjent førsteplads. En meget voldsom og følelsesladet svanesang for den brutale X-Man.

2018: Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War er uden sammenligning årets superheltefilm i 2018. Den viser kampen imod Thanos og ikke mindst hans altødelæggende sejr i en film så episk, at man stadig ikke har samlet kæben op dagen efter. Andre solide film det år var Black Panther, Deadpool 2, og Spider-Man: Into the Spider-Verse. Selv DC formåede at lave en god superheltefilm i skikkelse af Aquaman! Et meget, meget stærkt år for superheltegenren.

2019: Avengers: Endgame

Avengers: Endgame løber med titlen som bedste superheltefilm i 2019. Det markerer 3. gang en Avengers film figurerer på denne liste. Men efter min mening er det fuldt fortjent. Avengers filmene er kulminationen på det, der bliver bygget op til i solo filmene og Marvel, under kyndig ledelse af Kevin Feige, fortjener al den succes, de har haft med deres Cinematic Universe!

Joker går måske ikke helt ind under kategorien “superheltefilm”, men fortjener lige at blive nævnt som en af årets bedste film, hvis ikke årtiets. Den sad i mig i mange dage efter!

 

ÅRTIETS BEDSTE:

Avengers: Endgame løber med titlen som årtiets bedste superheltefilm! Slutningen på Marvel Cinematic Universe eller i hvert fald det, de har valgt at kalde Infinity Sagaen, er et sandt mesterværk i genren. Den formår at få os til at grine og græde, imens den overrasker os, og giver en tilfredsstillende slutning. Dette gælder både for Infinity Sagaen, såvel som de karakterer, vi må sige farvel til (måske på nær lige Black Widow der havde fortjent et lidt bedre farvel). Valget stod imellem Endgame, Infinity War og Winter Soldier, men til sidst faldt valget på Endgame – vi elsker den 3000!

Hvad kan vi så se frem til næste år? Birds of Prey, Wonder Woman 1984, The New Mutants, Black Widow, The Eternals, Morbius, Venom 2 er bare nogle af de superheltefilm, der kommer I år. Du kan snart se frem til en blog med alle 2020s film i nørdens tegn!

Spotlight


De bedste film fra 2018 – TOP 10

2018 har været et strålende filmår, der blandt andet har budt på film i de allerstørste franchises. Her tænkes...