Star Wars filmene fra værst til bedst

Af: - 12. dec, 2019

Star Wars filmene har siden deres oprindelse givet anledning til stor debat, og franchisen har nogle af de mest dedikerede følgere. Derfor giver det også mening, at den store fanskare lystigst deler ud af deres holdninger til alle filmene – gode som dårlige. Desværre er det ofte dem med de negative meninger, der råber højest, og dette har haft nogle ret negative konsekvenser for blandt andet de involverede skuespillere.

Her hos Masked går vi ind for en sund debat om filmene, og medgiver selvfølgelig også, at ikke alle filmene i sagaen er lige gode. Der er dog elementer i dem alle, som vi nyder! Herunder får du en vores rangering af alle Star Wars filmene – det bliver spændende at se, hvor The Rise of Skywalker lander i næste måned, når den har premiere!

 

10 – The Phantom Menace

Bedste frekvens: Det var et svært valg imellem Pod Racing og lyssværdsduellen mellem Obi-Wan, Qui-Gon og Darth Maul. Det bliver dog den vilde duel, der tager hæderen!

9 – Attack of the Clones

Bedste frekvens(er): Der er faktisk flere frekvenser i Attack of the Clones, hvor man ser Clone-krigene og alle disse fungerer rigtigt fint, omend de er meget CGI. Vi er dog fans af det meste action i denne film og lidt mindre af Anakin/Padme kærlighedssenerne.

8 – Solo

Bedste frekvens: Den hæsblæsende tog-scene på planeten Vandor-1 som samtidig er et af Han og Chewies første eventyr sammen – det er da sødt!

7 – The Last Jedi

Bedste frekvens: Rey og Kylo Rens kamp imod Snokes røde vagter i den tilsvarende røde tronsal er nu en fryd for øjet!

6 – Revenge of the Sith

Bedste frekvens: Kampen mellem Obi-Wan og Anakin er lige så følelsesladet, som den er vild og flot.  Vi har også en forkærlighed for Order 66, der viser starten på Jedi udrensningen og Anakins første reele gerninger som Sith Lord.

5 – The Force Awakens

Bedste frekvens: “I used to wonder about that myself. Thought it was a bunch of mumbo-jumbo. A magical power holding together good and evil, the dark side and the light? Crazy thing is, it’s true. The Force, the Jedi — all of it. It’s all true.” – Han Solos ny-klassiske citat er nok til at give selv den hårdeste Star Wars kritiker gåsehud.

4 – Rogue One

Bedste frekvens: Darth Vader border rebellernes skib, Tantive IV, og gør kort process med soldaterne fra modstandsbevægelsen.

3 – Return of the Jedi

Bedste frekvens: “I’m a Jedi, like my father before me” – Luke overgiver sig til den sikre død hellere end at vende sig mod den mørke side. Han bliver dog reddet af sin far, idet han vender sig mod Kejseren og det onde Imperie.

2 – A New Hope

Bedste frekvens: Trench run, Vaders ondskab, første møde med Obi-Wan Kenobi og mange, mange flere klassiske scener kunne have taget pladsen, men det er Binary Sunset, hvor Luke ser de to sole gå ned over Tatooine akkompagneret af John Williamsø ikoniske musik, der tager pladsen som den allerbedste scene i dette mesterværk. Det går lige i følelserne HVER gang!

1 – The Empire Strikes Back

Bedste frekvens: Kampen om Hoth, hvor Imperiet har opdaget rebellernes hemmelige base, og angriber med de kæmpemæssige AT-ATs, er et af de steder, hvor vi rigtigt ser krigsdelen af Stjernekrigen, og det er lige vildt hver gang, man genser den!

Spotlight


Her er rækkefølgen du skal se Star Wars filmene i

Star Wars havde sin spæde begyndelse, da George Lucas skrev, og instruerede den første film, som udkom i 1977....